De Droom van Mohammed (vervolg)

De droom van Mohammed.

In de aanloop naar de voettocht, tijdens de voorbereidende trainingen, kwam ik in de sportschool in Goes een jongen tegen, Mohammed, die dagelijks, in zijn eentje aan het trainen was, heel specifiek. Zijn droom was om profvoetballer te worden; hij wilde met zijn kleine postuur, sterker worden. Dit seizoen, zei hij me toen in de zomermaanden van 2010, zou hij moeten doorbreken. Naast het voetballen volgde hij het eerste jaar aan het CIOS in Goes. Aan het einde van het schooljaar en voetbalseizoen 2010-2011 leek het er op dat Mo bij RBC Roosendaal zou kunnen gaan voetbalen; de club ging echter failliet. Bij het CIOS zagen de docenten dat Mo meer met voetballen was bezig geweest dan met de studieboeken. Zo kon hij zijn opleiding niet vervolgen.
Nu, dit jaar zou hij nog een keer proberen om in het voetballen zijn weg te vinden; anders, vertelde hij me, zou hij een opleiding willen gaan volgen, werken en leen in de zorg of bij een organisatie voor jongeren. Samen gingen we naar Delfzijl, tijdens de voettocht, en bezochten we in Groningen een training van de plaatselijke FC. Trainer Pieter Huistra adviseerde ons om eens contact te leggen bij sportclub Cambuur uit Leeuwarden. Miischien zouden zij Mo een kans willen geven.
De voorbije weken passeerde ik Leeuwarden, belde met de club en legde mijn verhaal uit aan het hoofd van de scouting van SC Cambuur. Op de een of andere reden vonden de mensen van Cambuur iets in het verhaal; eind vorige week kreeg MO een klein berichtje… of hij zich maandag 13 februari in Almere wilde melden bij het beloften elftal en bij trainer Jan Bruin; dan zou hij mogen meespelen tegen Almere City.
Gisteren ben ik met Mo naar Almere gereden; hij heeft een helft mogen mee doen. Hij was gespannen maar niet zenuwachtig en ij speelde, naar mijn idee, een goede tweede helft mee. Ook de trainer was, vertelde Mo later, tevreden. Hij zou een uitnodiging krijgen om nog eens mee te trainen in Leeuwarden…. Dat is nog eens wat; het is nu verder aan Cambuur en aan Mo… wie weet lukt het, wie wordt de droom van Mohammed werkelijkheid en wordt hij alsnog een profvoetballer.

Geef een reactie