Terug naar Volendam en Luik.

Kats – De plannen voor de komende weken moet ik, met groot plezier overigens, aanpassen. Komende donderdag ga ik opnieuw naar Amsterdam, bezoek de grote voedselmarkt in West en ’s middag een filiaal van AH in de Wibautstraat. Daarna keer ik andermaal terug naar Kats. Vrijdag ga ik terug naar Luik, met een delegatie uit alle geledingen van de Partij van de Arbeid. We bezoeken in Luik, zusterpartij Parti Socialiste, de vakbond en het sociaal democratisch ziekenfonds.

De Luikse PS heeft zich in dertig jaar opnieuw uitgevonden; van een gesloten bestuurderspartij met als dieptepunt de moord op Minister van Staat Andre Cools tot een actieve en dynamische poltieke macht die bestuursverantwoordelijkheid combineert met maatschappelijke en economische dynamiek, geworteld in de samenleving… Leden van de PS gaan wekelijks van deur tot deur, luisteren, praten en staan tussen de mensen. De federatie van Luik alleen al heeft 20.000 leden; in heel Nederland heeft de PvdA iets meer dan 54.000 leden… Niet voor niets is de missie van Hans Spekman: 100.000 leden, en ik ben er van overtuigd dat dat kan, met de PS als voorbeeld. Het vraagt een andere mentaliteit van partijleden en volksvertegenwoordigers, maar het kán wel.

Goed, ik pas het programma daarna ook weer aan omdat ik nog een keer terug wil keren naar Volendam. Een columnist schreef daar in een lokaal weekblad een scherpe kritiek op de PvdA. Ik wil hem graag ontmoeten, en anderen ook in Volendam.

Vooruit, morgen plaats ik nieuwe foto’s.

1 reactie

  1. Kreeg uw websitegegevens door van een PvdA-lid in Edam-Volendam (Janneke Rijpstra). weliicht is het mogelijk om via ean mail ons op de hoogte te houden van uw bezoek aan onze gemeente.  stadskrant@wxs.nl Vriendelijke groet, Luc van den Berg

Geef een reactie