jongeren in Zeeland met onderwijs aan de slag

Een groep jongeren die deze voettocht volgt, gaan aan de slag met het voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs in Zeeland. Zij willen een website ontwikkelen en daar ervaringen van Zeeuwse jongeren noteren. Er zijn zulke vreemde en onrechtvaardige zaken aan de hand, dat zij iets willen doen. Niet alleen schrijven wat mis gaat of slecht is, maar ook aangeven hoe het beter kan. Binnen enkele weken zal de groep hier thuis worden uitgenodigd voor soep en pannenkoeken; dan zal de website spoedig er na openbaar worden.
En precies dit soort zaken is de bedoeling van de voettocht; over twee jaar wanneer ik hoop mijn ronde te hebben voltooid zullen we bijeenkomen, en zien wat en hoe en welk perspectief er is voor een volgende generatie.

2 reacties

  1. Ik denk dat we goed moeten kijken in de keuken van de landen in Europa waar het onderwijs kwalitatief van een hoger niveau is dan het Nederlandse. Het wiel opnieuw uitvinden lijkt me niet gewenst in deze.

    Ik ga proberen met mijn contacten her en der om te achterhalen hoe scholen in verschillende Europese landen omgaan met problemen die wij signaleren in het Nederlandse onderwijs.

    Het is goed om in actie te komen, nu kunnen we nog het verschil maken voor de generatie die na ons gaat komen. Ik heb zin om actief met dit project aan de slag te gaan! 🙂

  2. Ik denk dat we goed moeten kijken in de keuken van de landen in Europa waar het onderwijs kwalitatief van een hoger niveau is dan het Nederlandse. Het wiel opnieuw uitvinden lijkt me niet gewenst in deze.

    Ik ga proberen met mijn contacten her en der om te achterhalen hoe scholen in verschillende Europese landen omgaan met problemen die wij signaleren in het Nederlandse onderwijs.

    Het is goed om in actie te komen, nu kunnen we nog het verschil maken voor de generatie die na ons gaat komen. Ik heb zin om actief met dit project aan de slag te gaan!

Geef een reactie